Gresskar skåret ut som et smilende ansikt med lys i er selve symbolet på Halloween og kalles jack-o’-lantern. Gresskar gjør seg godt nettopp som lanterne for å lyse opp en mørk høstkveld.

Slik lager du gresskarlykter

1. Lag en skisse på hvor du vil skjære.

Halloween IMG_1393

2. Skjær av toppen og hul ut gressskaret ved å ta ut innholdet. (Sparer du på frøene og fruktkjøttet kan du lage nydelig gresskarsuppe).

Halloween IMG_1402

3. Skjær ut øyne, nese og munn – slik du har tegnet opp.

Halloween IMG_1420

Frukt.no viser deg hvordan du kan hule ut gresskaret og lage lykt av det:

https://www.youtube.com/watch?v=Q25x0GBugSg

Gresskarsuppe

Når du er ferdig med å skjære ut gresskarene kan du bruke innholdet til å lage denne nydelige gresskarsuppen! Oppskriften er hentet fra vegetarmat.org.

Du trenger: 

  • 500 g gresskar
  • 2 gulrøtter
  • 1 løk

Slik gjør du:

  1. Finhakk løk, hvitløk og chili og fres det i en kjele i litt olje. Skjær gresskar og gulrøtter i terninger og ha det i kjelen. Fres det i et par minutter
  2. Hell så over grønnsakskraft (evt. buljong løst opp i vann), salte og la det koke i 20 minutter
  3. Bruk en stavmikser til å lage suppen jevn
  4. Ha i fløten og kok opp en gang til. Smak til med salt og pepper. Dryss over frisk koriander ved servering

homemade autumn butternut squash soup with pumpkin seeds, bacon and basil on rustic background